Wie is wie

Jan van den Brandt

Dirigent harmonie

Ik ben Jan van den Brandt, dirigent van harmonie O.V.U. te Wagenberg.

Op negenjarige leeftijd ben ik begonnen op een bazuin van drumband Ulvo uit Ulvenhout. Hier werd de basis gelegd voor mijn toekomst. Al snel gaat mijn muzikale voorkeur uit naar het bespelen van de hoorn in de plaatselijke harmonie Constantia, waar ik de eerste muzieklessen krijg van de toenmalige dirigent Wim Goossen. Op 17-jarige leeftijd ben ik begonnen met musiceren bij de R.K. Harmonie St. Caecilia te Bavel en daarna stapte ik vrij snel over naar het euphonium. Tevens speelde ik enkele jaren trombone in het oude stijl jazzorkest Razzle Dazzle Jazz.

In 2002 ging ik terug naar mijn eerste muzikale liefde, harmonie St. Caecilia Bavel. Daar ging ik euphonium spelen en ondersteunde ik het opleidingsorkest op trombone.

Op verzoek van dirigent Mari van Gils startte ik in januari 2004 de opleiding tot assistent-dirigent bij het CVA in Tilburg. Aan het einde van dat jaar heb ik de opleiding cum laude afgesloten met een examenconcert. Daarna ben ik verder gaan studeren aan de Bourdon Hogeschool voor Muziek, waar ik de opleiding heb gevolgd tot HaFaBra-dirigent. In juni 2009 behaalde ik het diploma Bachelor of Music richting HaFaBra.

Sindsdien ben ik dirigent van verschillende fanfares en harmonieën in de regio en dat doe ik met veel plezier!

Niels van Dorst

Dirigent probeerorkest / opstaporkest / JOW!

Hoi, 
Mijn naam is Niels Van Dorst en ik ben de opleidingsdirigent van harmonie O.V.U. Wagenberg. Samen met de leerlingen van de verschillende jeugdorkesten van de vereniging, ben ik elke donderdagavond te vinden op de repetitie. Daarnaast geef ik een aantal muzikanten uit de jeugdopleiding klarinetles. 

Ik ben 26 jaar, kom uit Breda en studeer aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten (in Tilburg). Hier volg ik de opleiding tot Docent Muziek. Tijdens mijn opleiding en daarbuiten speel ik voornamelijk saxofoon en klarinet. Dit doe ik in verschillende orkesten, ensembles en bandjes. 

Samen met de muzikanten probeer ik elke week weer het plezier van muziek maken te ervaren. Hierbij is altijd plek voor nieuwe leden. Kom je ook eens kijken op donderdagavond?

Joop Hoevenaar

Docent koperblazers

Ik ben Joop Hoevenaar, docent bij harmonie “Onze Vrije Uren”. 

Mijn muzikale loopbaan is als 9-jarige begonnen bij Fanfare Sirena in Sprang-Capelle. Mijn eerste instrument was een cornet, dit heb ik ongeveer 3 jaar gespeeld en ben toen overgestapt naar een althoorn, die vrij kort daarna werd omgeruild voor een es-hoorn. Tijdens mijn periode als hoornist (ongeveer 6 jaar) heb ik 2 jaar les gehad op tenorsaxofoon. Op mijn 17e ben ik door samenloop van omstandigheden op de bugel terechtgekomen en dit instrument heb ik ongeveer 45 jaar gespeeld. 

Vanaf 1963 ben ook les gaan geven bij Fanfare Sirena, in eerste instantie alleen op koperblaasinstrumenten bugel, trompet, hoorn en bariton, maar later ook op saxofoon. 

In 1988 ben ik door een toevalligheid dirigent geworden bij O.V.U. Het opleiden van de leerlingen werd toen door de dirigent gedaan, dus ging ik dat ook doen. Daarna ben ik een dirigentenopleiding gaan volgen en heb deze met goed gevolg kunnen afsluiten. Hierna ben ik dirigent geweest bij verschillende muziekverenigingen en fanfares. 

Sinds mijn afscheid als dirigent in 2016 verzorg ik samen met andere collega-docenten het opleiden van jeugdige en oudere muzikanten, om samen ervoor te zorgen dat het muzikale peil van OVU naar een hoger niveau gebracht kan worden.

Ton Vermeulen

Docent houtblazers

Mijn naam is Ton Vermeulen, docent houtblazers bij Harmonie OVU. 

Ik ben op 11-jarige leeftijd als leerling-klarinettist begonnen bij Harmonie Terheijden. Een aantal jaar later stapte ik over naar Harmonie Vondel in Breda en sindsdien speel ik 1e soloklarinet bij diverse verenigingen in de regio. 

In 1973 heb ik samen met een aantal anderen de Skolland Blaaskapel opgericht, wat later omgevormd werd tot Amusementsorkest Big Tower Band. In deze formatie was ik muzikaal leider en heb ik 22 jaar klarinet en altsaxofoon gespeeld. Een paar jaar later heb ik een klarinetstudie gevolgd bij Ben van de Waarsenburg, klarinettist van de Marinierskapel. 

Daarna heb ik een tweejarige cursus tot assistent-dirigent van de Stichting Muziek Ontmoetingscentrum met goed gevolg afgesloten en sindsdien sta ik regelmatig als vervanger voor een orkest. Tevens was ik klarinettist en muzikaal leider van Oosterhouts Blaaskapel “De Klinkers”. 

Sinds 2011 ben ik lid van het 50+ Regio-orkest in Made, waar ik klarinet en, indien nodig, altsaxofoon speel. Vanaf 2005 ben ik opleider voor klarinet en saxofoon bij Harmonie OVU, wat ik nog altijd met veel plezier doe.